Skip to main content
Imatge
Smart date range
Tipus d'activitat
Activitats
Espai
infrastructura
Projector y pantalla
Ordinador per projectar

ACTE CANCEL·LAT [Autoformació] 6º sesión #CódigoGallardón "Qui es salva del Codi Gallardón?"

Submitted by alxu on

Cos

 ACTE CANCEL·LAT per raons personals de la persona convidada a introduir la sessió.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

El dijous 12 de juny a les 19:00h a l'Ateneu Candela (C/Montserrat 136) us convidem a participar de Qui es salva del Codi Gallardón?, SISENA SESSIÓ del curs #CódigoGallardón.

Introdueix: Carlos Jimenez Villarejo (ex-fiscal anticorrupció).

La sessió Qui es salva del Codi Gallardón?, pretén situar l'escenari que quedarà una vegada aprovada la darrera reforma de Codi Penal en matèria de persecució i judici de delictes per frau fiscal, prevaricació, especulació, enriquiment il·lícit o corrupció estructural.

Una de les argumentacions que s'esgrimia des de les institucions de Govern per a la reforma del Codi Penal actual era poder endurir els delictes de corrupció, frau fiscal i tràfic d'influències. Ens sorgeix la pregunta si aquest supòsit es contempla en el document aprovat al setembre de 2013 pel Consell de Ministres del govern de M. Rajoy. Llancem aquesta pregunta al observar algunes constatacions: que un policia antiavalots reprimeixi seguirà sense ser considerat a priori delicte, però a partir del nou codi si ho serà que algú ho gravi i ho difongui. Que el sistema bancari desnoni diàriament seguirà sent una pràctica dins del marc de la llei, però presentar-te amb la teva comunitat a reclamar la suspensió del desallotjament sí que ho serà. Desmantellar sistemes públics com el sanitari o l’educatiu és considerat un acte d'eficiència pressupostària; i per contra, interrompre el transport públic com a mesura de denúncia pública comportarà anys de presó. Si la policia abusa de la seva autoritat, no contempla directament un delicte, resistir-se a l'autoritat, sí que ho contempla. L'agressivitat dels polítics explicitada en reformes i retallades no és considerat un acte delictiu, i per contra, que hi hagi persones que denunciïn aquestes pràctiques implicarà fins a sis anys de presó. Incomplir el programa electoral no és delicte; convocar manifestacions per protestar en contra, sí.

Sorgeixen inmediatament algunes preguntes: Què passa amb el frau fiscal, amb la prevaricació, amb l'especulació, l'enriquiment il·lícit i amb la corrupció estructural? Quins canvis porta aparellat el Nou Codi Penal per a aquests casos?

Més informació sobre el curs: a través del formulari de contacte de la web, via mail a info@synusia.cc o a la Llibreria Synusia.