Skip to main content
Imatge
Smart date range
-
Tipus d'activitat
Activitats
Espai

[Vermuts amb editorials] Crononauta

Submitted by hub on

Cos

La llibreria Synusia us convida a una conversa amb les editores de Crononauta el pròxim dissabte 8 de juny a les 12h. Dinamitzarà l'esdeveniment Laura S. Maquilón, escriptora i editora de Crononauta.

Crononauta és una editorial alternativa i sense ànim de lucre, el propòsit de la qual és reivindicar una tradició marginal al nostre mercat: la literatura de gènere amb perspectiva de gènere. És a dir: enfocaments alternatius per abordar la ciència-ficció, fantasia i el terror, que posin èmfasi en les qüestions de la diversitat i el feminisme.

El projecte vol donar visibilitat i moviment a obres i autores (dones o persones no binàries) que aborden temes de gènere i diversitat. La tradició que es reivindica, també amb l'objectiu d'estendre-la, proposa històries que s'allunyin de la normativitat. Des de Crononauta treballen per a dignificar a les persones que participen en el procés de creació del llibre, reconeixent el seu valor i retribuint-lo.

Dinamitzarà la conversa Laura S. Maquilón, escriptora i editora a Crononauta. Maquilón ha publicat relats en diverses revistes i antologies i és autora de El pasado es un cazador paciente (Sportula) i Concierto en sol menor (Crononauta). També ha estat divulgadora literària en projectes com La Nave Invisible, Windumanoth i Libros prohibidos, donant veu i visibilitat a escriptores en la iniciativa #LeoAutorasOct

També hi participaran:

Celia Corral-Vázquez

Escriptora i doctora en Biologia Cel·lular. Ha estudiat escriptura creativa a l'escola de l'Ateneu Barcelonès i ha treballat en l'àmbit de la narrativa de videojocs. Va guanyar el V Premio Ripley amb Intermnemosis i ha estat nominada al Premio Kelvin 505. També ha publicat Puedes llamarme Espátula (Droids & Druids) i Ontromus (Pato Ediciones), a més de relats en diverses revistes i antologies.

Caryanna Reuven

Escriptora i doctora en Biologia Molecular. Publica des de 2015 i els seus realts han aparegut a diverses antologies i revistes com ara Sueños rotos, Horizonte 6, Proyecto Alfa, I. O. Vitae (Cerbero), Rūha|Alma (Cerbero) i Innombrable (Crononauta). Ha estat nominada en diverses ocasions als premis Ignotus.

Isa J. González

Escriptora, biòloga i divulgadora literària. Amb 23 anys va obrir una llibreria-cafeteria a Barcelona i ha treballat com a llibretera des d'aleshores. És impulsora de #LeoAutoraOct i escriu per a mitjans com Windumanoth. Amb La última luz de Tralia (Crononauta) va guanyar el Premio Ignotus a Mejor Novela corta en 2021. La seva última novela és Regreso a Gaozu (Crononauta).