Skip to main content
Imatge
Smart date range
Tipus d'activitat
Activitats
Espai

[Presentació] Múrries

Submitted by alxu on

Cos

El proper dijous 30 de març a les 19h, la Llibreria Synusia i Viena Edicions presentaran el llibre Múrries. Breu història de la creació musical femenina de la Mediterrània nord-occidental. L'acte anirà a càrrec de l'autora del llibre, Mar Medinyà i l'editora Alba Puig.

Sobre el llibre:

Un llibre que explica la història de la  música des del punt de vista de les dones que l’han protagonitzada

És més clar que l’aigua que hi ha una tradició musical femenina que s’estén al llarg de mil·lennis i arreu del món, tot i que no sempre és fàcil esbossar-ne tots els detalls. És per això que en aquest particular viatge per la música es tindrà en compte tan sols allò que és útil per entendre la vida, les connexions i la tradició creativa de les dones músiques, i per tant s’intentaran obviar les dates avorrides, les batalles insípides i les nomenclatures antiquades.

Aquest llibre pretén contrarestar el pes exagerat del relat hegemònic, un discurs que tenyeix els espais de coneixement i deixa de banda el recorregut de les dones músiques que, segons el nostre parer, fan que la història sigui més interessant i fins i tot propera. Avisem les tripulants que aquí no hi trobareu un relat gaire habitual, sinó que entrareu en contacte amb les creadores que han fet música al llarg dels segles d’una manera astuta i picardiosa, i que han habitat els diversos espais que teixeixen la seva història i la de tantes altres.

*Informació extreta de la web de Synusia.