Groups

Participa

Informacio útil

Grup "El futuro no está escrito"

La llibreria Synusia i les persones que formen el grup de El pensamiento no está escrito us conviden a participar de les trobades que tenen lloc els dilluns cada 15 dies de 18:30 a 21h a l'Ateneu Candela.

El grup es una proposta oberta per la autoformació i per la recerca de pràctiques compartides i inspiradores. Si vols fer camí amb nosaltres o tenir més informació, posat en contacte a info@synusia.cc.

Sobre el grup:

El grup es una invitació a la trobada i al pensament, per tal de reflexionar plegades sobre nosaltres i el nostre context, aprofundint en la formació mitjançant la lectura i el diàleg.

Sembla com si totes les crisis i desastres possibles s'haguessin convocat per a crear un episodi d'absoluta incertesa. No paren d'acumular-se les dades sobre pujades de preus, intervencions militars, escassetat de recursos o desastres climàtics. Però, què està passant? A quin tipus de crisi ens enfrontem realment? Si el model actual s'esgota, quin és el nostre futur? Com empènyer una transició ecosocial justa i què significa això exactament?

Davant d’aquesta realitat, es promouen nous dogmes, la fascinació per l’apocalipsi, la culpa, la por i el càstig per la nostra condició d’humans, i la inutilitat de l’acció i la resistència. El que provoca el bloqueig i la paralització de la dissidència.

Però creiem que el futur no està prefigurat en profecies i sentències, ni en les converses retòriques, tampoc està fixat per fonaments científics que ens condueixen a un únic destí. El futur es construeix en les pràctiques mancomunades de les persones que fan de la defensa de la vida, de la justícia social i del treball comunitari, una causa. Empenyen escenaris desitjables, vivibles i compartits.

*Informació extreta de la web de Synusia.