Skip to main content
Imatge
Smart date range
Tipus d'activitat
En moviment
Activitats
Espai
infrastructura
Projector y pantalla

[videodrome] Cicle “Adaptacions de Shakespeare”

Submitted by Mariona on

Cos

En aquest primer cicle de la nova temporada hem col·laborat amb la Cecília Coca Peña, fotògrafa, músic i fan del cinema, que ens ha ajudat a confeccionar aquesta sel·lecció dedicada a William Shakespeare. Multituds de films s'han inspirat o adaptat l'obra del llegendari dramaturg anglès, així que nosaltres hem seleccionat unes quantes aproximacions a la seva obra de la mà de grans cineastes. Ver o no ver? Videodrome!

Dimecres 6 de setembre inaugurem el cicle amb CAMPANADAS A MEDIANOCHE (1965), producció espanyola dirigida pel gran Orson Welles que adapta i reinterpreta diverses obres de Shakespeare: "Henry IV", "Henry V", "The Merry Wives of Windsor" i "Richard II". Film situat a Anglaterra, durant la guerra dels 100 anys, on Welles també interpreta al seu protagonista, Henry IV. Un film lisèrgic i tenebrós. Com a curiositat, el director de segona unitat del film va ser el nostre estimat director de sèrie B Jess Franco.

Dimecres 13 projectarem RAN (1985) adaptació del "King Lear" per part d'un dels més grans cinestes nipons, Akira Kurosawa. Aquest director durant tota la seva carrera va adaptar vàries obres de Shakespeare situant-les al Japó medieval, afilant les katanes dels samurais amb sang i poesia. Espectacular, èpica i multi premiada coproducció japonesa-francesa i un dels últims films de samurais de Kurosawa.

Dimecres 20 projectem HAMLET GOES BUSINESS (1987). Torna a Videodrome el director finlandès Aki Kaürismaki, aquest cop amb una lliure adaptació de "Hamlet". Parlem d'una fàbula urbana situada a l'actual ciutat de Helnski, on Hamlet és un home de negocis d'un poderòs grup empresarial. Kaurismäki canvia la retòrica de Shakespeare per diàlegs secs i punxeguts.

Dimecres 27 tanquem el cicle amb PROSPERO'S BOOK (1991) una molt poc convencional adaptació de "The Tempest" dirigida pel director britànic Peter Greenaway. El dirctor fa servir l'obra de Shakespeare per teixir un film experimental que barreja la història amb potents imatges més abstractes. Una experiència cinematogràfica molt estimulant.