Grups

Participa

Informacio útil

UdeUrbanisme

Qui i què som? L’any 2007, un temps abans que “explotés” la bombolla immobiliària, el súperheroi Supervivienda aparegué a la ciutat de Terrassa. Després del “gran combat” entre el popular heroi i “Súper-tocho”, un grup de ciutadans de Terrassa es començà a trobar a l’Ateneu Candela, per seguir el combat pel dret a l’habitatge (el segon assalt!). Tot i que les mobilitzacions de VdeVivienda a Barcelona -i a d’atres ciutats- aconseguiren col·locar aquest problema quotidià a l’agenda política i a debat públic, les solucions no arribaven. Per això a nivell local, començarem a cercar possibes respostes a una realitat xocant vivíem dia rere dia a la nostra ciutat: una gran dificultat per accedir a “un sostre per viure” (gent sense cases), mentre la ciutat era plena d’habitatges buits (cases sense gent). A més, els que accedien a un habitatge ho havien de fer en unes condicions econòmiques i d’endeutament duríssimes (hipoteques i lloguers impagables), i cada cop es construia més. Des d’aleshores fins avui, ens reunim quinzenalment (els dimecres) per compartir aquesta problemàtica i per treballar conjuntament possibles solucions a nivell de ciutat.

El nom: UdeUrbanisme Som cosins de VdeVivienda, però ens vem batejar com a UdeUrbanisme, ja que el món de l’habitatge està íntimament relacionat amb l’urbanisme de les ciutats i del territori (la forma de fer ciutat, i de fer territori). Per exemple: en els últims anys hem vist com a les nostres ciutats es parlava de construcció d’habitatges (inclús d’habitatges sostenibles) a costa de la –insostenible- destrucció dels espais naturals que les envolten. O també: tothom coneix la segregació social que ha produït el preu de l’habitatge a la ciutat. Es pot en aquests casos parlar tan sols d’un problema d’habitatge o cal parlar d’un problema de ciutat? És per això que busquem respostes a la problemàtica de l’accés a l’habitatge, partint d’una visió àmplia que es fixa en l‘urbanisme de la ciutat. Sinó les propostes que trobem poden ser “miops” i errònies. El problema de l’habitatge en un context de crisi: què volem? En un context de crisi s’incrementarà el nombre de ciutadans que no podrà accedir a un habitatge (o amb dificultats per a fer-ho), per tant també el nombre d’habitatges buits. Això es podria resumir com: “cada cop més cases sense gent i més gent sense cases”. No obstant, actualment la societat percep el problema de l’habitatge com una prioritat de primer ordre, és un bon moment doncs per “girar la truita” i proposar o aportar solucions. És necessari debatre i informar-se sobre el problema de l’habitatge, compartir realitats i coneixements ciutadans sobre la problemàtica, així com pensar, proposar, i construïr solucions des de la ciutadania. Línies de treball i d’acció 1. Habitatges buïts: en un escenari de no cobertura de la necessitat d’habitatge i d’insostenibilitat, l’existència d’habitatges buits és especialment no desitjable, i més tenint en compte que augmentarà el nombre d’habitatges buits i la impossibilitat d’accedir-hi. 2. Polítiques d’habitatge: cal veure què està fent l’administració (sobretot local) per solucionar el problema. Cal exigir solucions i aportar idees. 3. Hipoteques: l’endeutament ha estat una de les vies d’accés principals a l’habitatge en els darrers anys. Ara, la crisi ens en fa veure les conseqüències: molts ciutadans estan en risc de perdre l’habitatge. Cal buscar solucions col·lectives a un problema que és de tots, no és just que sempre paguin les crisis els mateixos. 4. Cultura de la propietat: la gran majoria dels ciutadans són propietaris, la solució del problema està en mans també de la ciutadania. Cal canviar la percepció ciutadana dels habitatges, aquests no es pot desnvincular de la seva funció social. Per això: Aquí aniria com un resumillo de tot, però relacionat amb l’acció ciutadana, per exemple: SEREM A LES MOBILITZACIONS PER L’HABITATGE DIGNE DEFENSAREM EL DRET A L’HABITATGE DELS CIUTADANS DE TERRASSA ....... HASTA LA VIVIENDA SIEMPRE!

Publicacions del grup: UdeUrbanisme

[Festa] [ca] Carnestoltes al Candela!!

Mola no? Després d'una setmana caarregadeta d'activitats d'autoformació, llibres, docus... ens desfassem (disfrassem) una mica i a moure el body!

Díyeis molones, transgressió total, entrada gratils... i el més guapo: veure les pintaques i les flipades de la gent disfressada!! ;)

Qui val val, i qui no, al Recinte Firal!!

Recuperemos nuestros derechos, vivienda Social Ya!

La PAH de Terrassa retoma 2 edificios vacios propiedad de Unim y Caixa Catalunya para realojar familias desahuciadas (#blocUNIM y #blocCX), que se hacen publicas después de una manifestación ciudadana por el derecho de la vivienda en Terrassa. A continuación una crónica de la manifestación del 16D "Recuperemos nuestros derechos, vivienda Social Ya!" publicada en el blog de la PAH de Terrassa http://hipotecadosterrassa.blogspot.com/2011/12/cronica-de-la-manifestac... :

#mani16D Todos a la Calle por El Derecho a una Vivienda Digna #ViviendaSocialxoYa !

Estás ahogad@ por la hipoteca? Estás cansad@ de que políticos y banqueros nos toreen?

¿Sigues asquead@ pensando que "no vas a tener una casa en la puta vida"?
¿Te sulfura que desahucien a tus vecin@s?
 
MANIFESTACIÓN POR EL DERECHO A LA VIVIENDA
    Terrassa, 16 diciembre, a las 18h, en la Mútua (pza Dr.Robert)
¡TOMA LA CALLE!         ¡ STOP DESAHUCIOS!              ¡VIVIENDA SOCIAL YA!
 
Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) http://hipotecadosterrassa.blogspot.com
Etiquetes:

Trobada de plataformes d'afectats per la hipoteca de catalunya

Etiquetes:

Comunicado PAH: En cualquier lugar, a cualquier familia: Parado otro desahucio más en Terrassa

Una nueva pequeña, pero gran victoria, Mustapha y su familia seguiran en su casa

El pasado 12 de julio UNNIM intentó dejar en la calle a Mustapha y su familia, pero gracias a la solidaridad ciudadana, ante esta flagrante injusticia y a través de la resistencia pacífica en la puerta del edificio, se consiguió parar.

Para más información:

Tanto antes como después del desahucio, desde la PAH se ha presionado al Ayuntamiento para que mediase con UNNIM y aceptasen una negociación para buscar una solución razonable para las dos partes. El miércoles dia 20 de julio la abogada de Mustapha recibía una notificación del juzgado de primera instancia núm 3 de Terrassa, en la que se decía que por motivos de seguridad (?!) se acordaba practicar el desahucio entre los días 27 y 29 de julio (segundo intento).

Contingut sindicat