Grups

Participa

Informacio útil

[Formació] Pràctiques ciutadanes per surfejar la crisi.

El dijous 16 de gener a les 19:00 h. a l'Ateneu Candela (C / Monserrat 136) us convidem a participar de Pràctiques ciutadanes per surfejar la crisi, PRIMERA SESSIÓ del curs "#CódigoGallardón. Reformes des de dalt, escenaris dissidents des de sota"

Introdueixen: Cristina Fernández Bessa y Andrés García Berrio [Miembres de l'Observatori de Dret Penal y Drets Humans de la Universitat de Barcelona].

Pràctiques ciutadanes per surfejar la crisi ens situarà als neus escenaris de criminalització i estigmatització de les alternatives amb què la ciutadania intenta surfejar els costos directes de la crisi iniciada el 2008, i la seva gestió des del govern de les finances.

Quines implicacions socials tindrà el Codi Gallardón? Un furt d'escassa magnitud com robar alguna cosa per menjar entrarà al CP? La sostracció d'energia implicarà sancions com ara les de cometre un delicte? Què passarà amb la gent migrant que treballi al top-manta? Persones migrants que estiguin en situació de privació de llibertat poden ser expulsades? Es penalitzarà l'ajuda a persones “sense papers”? Quins escenaris obre la desaparició de les faltes al CP?

Legalitat no és sinònim de legitimitat. “Quan una llei no és legítima?” Sota aquesta pregunta s'amaguen d’altres: A qui afecta aquesta reforma? Quin tipus de pràctiques són les sancionades? Quina ideologia, no només legal sinó política i retòrica, intenta impulsar? Per què hi ha veus ciutadanes que s'hi oposen?

Més info sobre el curs: a Synusia o per correo info@synusia.cc

Grups: