Grups

Participa

Informacio útil

[Autoformació] Espais Crítics: La responsabilitat dels llocs en el context global

Des de Synusia Llibreria us convidem el Dimecres 8 d'maig  a les 19:00h a l'Ateneu Candela (C/Montserrat, nº136) a "La responsabilitat dels llocs en el context global i davant el discurs de l'economia financiera". Aquesta serà la quarta sessió formativa del curs Espais Crítics: Aportacions conceptuals per a l'Anàlisi crítica de la Societat des d'una perspectiva espacial

A la sessió  "La responsabilitat dels llocs en el context global i davant el discurs de l'economia financiera" analitzarem com la globalització ha implicat un augment de les desigualtats tant socials com espacials. Avui, persones i llocs mantenen actituds i respostes cada vegada més diferents davant els fluxos i les interconnexions que la globalització genera, en funció de quin sigui el seu posicionament i la seva capacitat de decisió i poder: es tracta, segons Doreen Massey, de les diferents “geometries del poder”. Els llocs, però, no són simples receptors passius de l’impacte d’allò que és global sinó que sovint en són part activa: encara que uns llocs hi contribueixen més que d’altres, tots tenen algun tipus de responsabilitat sobre el que passa al món. Si tot està interconnectat, ciutats com Londres potser tenen una gran responsabilitat en la creació i difusió de la crisi, però des de qualsevol petit lloc també es pot teixir una xarxa de creativitat i solidaritat que contribueixi a generar estratègies per desarticular les hegemonies polítiques establertes i fer que n’apareguin de noves o alternatives. Una perspectiva fonamentada en els aspectes socials i espacials pot oferir la resposta adequada al discurs, carregat d’arguments absoluts i aparentment inqüestionables, que proposen l’economia financera i els mercats.

Per poder situar-nos en les problemàtiques i algunes claus conceptuals que es tractaran en la sessió, enllacem vídeo d'una conferència al CCCB amb motiu de la presentació del llibre.

Introdueix: Abel Albet, co-autor del llibre "Doreen Massey. Un sentido global del lugar". Barcelona: Icaria, 2012 (col. Espacios Críticos, 2).

Per a més informació, us podeu adreçar per correu electrònic a info@synusia.cc o a físicament a la Llibreria Synusia (C/Montserrat 136, Terrassa), els matins de Dimarts a Divendres de 10.00h a 13.30h i les tardes de Dilluns a Divendres de 18:00h a 21:00h.

 

 

Grups: