Vés al contingut
Imatge
Smart date range
Tipus d'activitat
En moviment
Activitats
Espai
infrastructura
Projector y pantalla
Microfonia i/o audio sense mesclar
Llums escenari

[Autoformació] Espais Crítics: "Globalització i sobirania. El límits de la raó cartogràfica"

Enviat per guille el

Cos

Des de Synusia Llibreria us convidem el Dimecres 5 de juny  a les 19:00h a l'Ateneu Candela (C/Montserrat, nº136) a "Globalització i sobirania: el límits de la raó cartogràfica".

Aquesta serà la 5é i última sessió formativa del curs Espais Crítics: Aportacions conceptuals per a l'Anàlisi crítica de la Societat des d'una perspectiva espacial

A la sessió  "Globalització i sobirania: el límits de la raó cartogràfica" analitzarem com en els darrers anys  s'ha observat en el món de l'art i la cultura un interès creixent per la  cartografia i la geografia. No obstant això, pocs autors o autores han  aportat cap anàlisi de conjunt que expliqui aquesta situació. El geògraf  Franco Farinelli és l'autor d'una expressió només  aparentment contradictòria amb aquesta centralitat del mapa i el  territori en el conjunt de pràctiques artístiques i culturals  contemporànies: la "crisi de la raó cartogràfica". Podria ser aquest  interès recent per la cartografia el símptoma d'una crisi molt més  profunda relacionada amb les dificultats per representar el funcionament  i l'experiència del món actual? Quins són els futurs models  cartogràfics que ens ajudaran a entendre allò que és instantani, fluid,  reticular, immaterial o virtual? I si fossin les velles cartografies  allò que no ens deixa veure la novetat, que no ens permet pensar noves i  alternatives maneres de viure? 

 

Introdueix: Bernat Lladó Mas, autor del llibre "Franco Farinelli". Barcelona: Icaria, 2013 (col. Espacios Críticos, 5). [*llibre pendent d'edició]

 

Per poder situar-nos en les problemàtiques i algunes claus conceptuals que es tractaran en la sessió, enllacem entrevista a F. Farinelli. I alguns vídeos:

 

Per a més informació, us podeu adreçar per correu electrònic a info@synusia.cc o a físicament a la Llibreria Synusia (C/Montserrat 136, Terrassa), els matins de Dimarts a Divendres de 10.00h a 13.30h i les tardes de Dilluns a Divendres de 18:00h a 21:00h.