Vés al contingut
Imatge
Smart date range
Tipus d'activitat
Activitats
Espai

[Presentació] La princesa sou Vós

Enviat per alxu el

Cos

El proper dimecres 6 d'abril a les 19h, la Llibreria Synusia organitza la presentació del llibre La princesa sou Vós, editat per Club Editor i amb la seva autora, Blanca Llum Vidal.

Sobre l'obra i l'autora

Tota l’obra de Blanca Llum Vidal és dedicada a l’amor. Les cartes d’amor de La princesa sou Vós no escapen aquest destí. D’esperit vuitcentista amb vetes punk, les escriu una dona a algú de qui s’ha enamorat. No hi ha resposta d’aquest algú, ni seguretat que existeixi: hi ha un joc que es val de totes les armes per inflamar la seducció.

“Perquè és així, amb una corda, que em lligaria a Vós per l’esquena. Per no poder caminar ni escapar-me de Vós sense caure per terra. Per sentir com el terra se’ns torna petit sota els peus.”

I mentre a cada carta la foguera assaja un so diferent, qualsevol cosa que pugui oferir la Realitat es converteix en combustible, en tecla d’un orgue cada vegada més gran. ¿Un joc? El més absorbent de tots, impulsat per la imaginació d’una dona mig filòsofa mig brètola que camina per un segle estúpid de naixement: “El Futur sembla antic i el Present és una merda. El proper dia us parlaré d’animals.”

En aquesta novel·la epistolar hi ha totes les contradiccions de l’amor foll —només que capgirades perquè és una dona qui disposa les regles del joc.

Amb estil barroc i, per això modern, La princesa sou Vós és un Werther en temps de poliamor. Blanca Llum Vidal desmunta les relacions de poder dins el discurs amorós. I transmuta a cada carta la figura de l’amat: home, persona, animal, habitants d’una Creació que només existeix en el desig de la dona que escriu.