Grups

Participa

Informacio útil

Candela X – To be continued…

I tot va començar amb l'encreuament de diverses trajectòries en un moment d'agitació global quan dèiem que altres mons eren possibles. Des dels zapatistes, el moviment de les ocupacions i els centres socials, de la cultura i les ràdios lliures, dels grups de cooperació amb Amèrica Llatina, de la lluita contra el deute, del moviment feminista i l'ecologista, des de la necessitat de pensar en nous espais ciutadans on creuar realitats diferents, pensar entre, i exercir juntes el "caminar preguntant" del zapatisme. Des de tots aquests espais i molts més vam venir per quedar-nos.

Doncs són ja deu anys des d'aquesta partida, en la qual vam decidir apostar per un espai, que comença a tenir encarnat en la seva pell experiències, lluites, vivències, trajectòries, encreuaments, projectes i certs trets d'allò que hem vingut a anomenar la institucionalitat anòmala i monstruosa, en el seu sentit obert i complex que expressa aquesta illa de llibertat o plaça pública al centre d'una ciutat en ple procés de transformació postfordista, Terrassa.

Encara que després de la crisi del moviment global, i durant el llarg hivern de les mobilitzacions i els conflictes socials hagin estat temps difícils, hem pogut experimentar amb el significat de la recomposició, de l'autoformació, de la investigació, de la construcció de noves pràctiques , de la imaginació i intel ligència col lectiva, d'això que anomenem normalment, de la construcció de xarxes, de la producció de coneixement situat, del pensar des de nosaltres mateixes, si segueix estant entre el que hem fet i el que ens queda per fer.

Sense abstreure parlo de l'Ateneu Candela, i el seu paper en moltes de les coses que han passat en els últims deu anys: parlem del camp de golf, de les consultes europees, del No a la guerra, de les mobilitzacions dels estudiants, dels tancaments, de la xarxa de ods i centres socials, de Seco, dels manters i la seva virtuosa lluita per la dignitat, del hiphoplabs, de la Nòmada, de les cooperatives de consum, de postscriptumradio, del programari lliure i la cultura lliure, del Patio, de Trafis, d'Exit, de VdeVivienda, dels MAYDAYs, de la Casa Invisible, de Saragossa, Pamplona i Corunya, del Ferrocarril Clandestino, dels hipotecats, de ciutats sense fronteres, de l'15M i de moltíssimes coses més.

També parlo de totes les persones que han fet durant aquests deu anys que aquest projecte caminés, des dels seus més ferms engranatges, fins l'oli imprescindible perquè tot funcioni. Entre totes hem fet possible el que avui tenim, i ha arribat el moment de celebrar-ho.

El proper cap de setmana del 17 i 18 de juny us convidem a totes les persones que d'alguna manera o altra heu estat presents en aquest procés comú, per celebrar no només un passat meravellós, sinó un present viu i un futur encara per construir entre totes. Per això us esperem el divendres a la nit a l'Ateneu Candela per celebrar, retrobar-nos, compartir i seguir caminant, preguntant i com no, gaudint juntes. Ateneu Candela, juny 2011.

Publicacions del grup: Candela X – To be continued…

El quinto del Candela

[Café del candela] Nadal al Candela

T'esperem al candela. Per brindar, ballar i escoltar bona música al ritme de Dj Z-Martens i Dj. Zambomba de 1Hs a endavant

[Taller] Jornada de Tallers de comunicació

Jornada de Tallers de comunicació - Coordinadora del Vallès Occidental

Aquestos tallers son per fer una mostra d'eines usades per diferents col·lectius dins dels moviments socials i sobretot pel 15M. En el programa veureu que al matí hi haurà una diversitat de programes que explicarem de manera simple i senzilla perquè us porteu una idea de com funcionen. A la tarda, ens centrarem en el projecte peoplewitness i twitter per aprofundir en totes les possibilitats. Les que ja teniu taules en estàs eines, també us esperem per trobar-nos i compartir els nostres coneixements entre files. Serà tot un plaer la vostra presència.

Ateneu Candela ofereix el seu local, situat al centre de Terrassa, i Comissió Cuina prepararà una mica de cafè de bon matí perquè agafem amb ganes tot el ventall d'eines que aprendrem.

 

Presentación de la Fundación de los Comunes

FUNDACIÓ DELS COMUNS
LABORATORI DE PENSAMENT I ACCIÓ PER LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

PRESENTACIÓ DEL NODE BARNA-TERRASSA

Per als i les que encara no sabeu de la Fundació dels Comuns (FdlC), la idea d'aquesta presentació és, precisament, donar a conèixer el nostre origen, els nostres projectes, la nostra manera de funcionar i, sobretot, els nostres objectius.

Assemblea de final de curs #CandelaX 6-07-2011

Després d'aquest intens final de curs hem decidit fer una assemblea-trobada-discussió oberta per tancar l'any, amb un doble objectiu, posar en comú (molt resumidament la feina feta aquest any) dels diferents projectes que d'alguna manera "habiten" o atravessen l'Ateneu Candela i obrir una discussió entorn a la reformulació de les formes de construcció de la política després del 15M.

Dia: dimecres 6 de juliol  | Lloc: Ateneu Candela | Hora: 19:00h puntuals

1. Per la primera part de la discussió i dedicada als projectes (PSR, Communia, Ods (assessoria, classes,...), Cooperativa, Hort, Cafeta, Sin Papeles, PAH, Synusia), voliem plantejar tres preguntes (que s'han de contestar amb una breu intervenció de 5 min!!):

  • Quines han estat les  victòries d'aquest curs?
  • Quines coses s'han de millorar i/o reforçar?
  • Quines són les apostes pel proper curs?

2. Per la segona part veiem interessant obrir una discussió sobre l'escenari que obre el 15M, i el paper de l'ateneu com a espai d'emergència de nous projectes i iniciatives que d'alguna manera entri  en una lógica simbiòtica amb els esdeveniments que ens han atrevessat i pensi també en clau de futur.

Contingut sindicat