Vés al contingut
Imatge

La xarxa Guifi.net accessible des del Ateneu Candela

Enviat per mmxals el

Cos

Ja es possible navegar a través de la xarxa ciutadana guifi.net des de qualsevol ordenador del centre social i/o a través d’algun dispositiu connectat a la wifi local del centre social.

Després de varis intents finalment el node de l’Ateneu TRSAaCandela a partir d’aquest dilluns ha establert connexió amb el supernode TRSAjuliol22 . Actualment l’enllaç està en proves, esperem acabar de configurar-lo aquesta setmana i obrir alguns serveis dels servidors de l'ateneu i la radio ja disponibles des de internet a la xarxa guifi.net

Guifi.net és una iniciativa ciutadana amb una gran comunitat a darrera en expansió, una comunitat oberta on tothom que vol n’és partícip (que creix uns 3.000 nodes operatius nous a l’any). Guifi.net depèn de la comunitat dels mateixos usuaris, creix en funció dels desitjos, el treball i la il·lusió d’aquests. El seu treball repercuteix directament en la comunitat d’usuaris sota la lògica de la “cultura del regal” i la cooperació... més enllà del “Internet gratis” guifi.net intenta crear una xarxa de telecomunicacions ciutadana que s’auto-defineix en Xarxa Oberta, Lliure i Neutral (veure “sobre la llicència comuns sensefils”)

Actualment a Terrassa la comunitat i la xarxa de Guifi.net està en expansió, en els últims tres mesos han sorgit molts nodes nous. Pots veure la zona de Terrassa a la web oficial de guifi.net a guifi.net/Terrassa, i/o per veure més informació també pots dirigir-te al blog terrassa.guifi.net (amb només continguts específics de Terrassa). Si vols participar activament en la comunitat pots inscriure’t a la llista de correu dels usuaris de guifi.net al Vallès a https://llistes.projectes.lafarga.cat/cgi-bin/mailman/listinfo/guifi-valles. En aquests moments alguns usuaris de la xarxa guifi.net a Terrassa també estem realitzant reunions-trobades periòdiques cada quinze dies els divendres a la tarda a l’Ateneu Candela (mira al calendari del blog terrassa.guifi.net per veure la data i el lloc de la propera reunió).

Pròximament realitzarem actes introductoris per difondre que és guifi.net i com participar i connectar-s’hi a la ciutat, estigués atent/a.

Talla els fils que et lliguen. Una xarxa lliure per a tots és possible!!