Vés al contingut
Imatge
Smart date range
Tipus d'activitat
Activitats
En moviment
Espai
infrastructura
Projector y pantalla
Ordinador per projectar
Microfonia i/o audio sense mesclar
Cuina

[Videodrome] Cicle de cinema Japonès

Enviat per guille el

Cos

#CinemaJaponès

Arriba el primer cicle de l'any! Viatgem al país del sol naixent a buscar noves experiències cinematogràfiques! Omplirem l'Ateneu Candela de samurais, yakuzas i altres sabors japonesos amb la nostra programació que combinarà alguns clàssics i algunes anades d'olla... ja sabem que Japó és un país de molts contrastos, i són capaços tant de la poesia més delicada com de l'escatologia més "trash".

Dimecres 9 inaugurem l'any i el cicle amb un dels mestres del cinema nipó, Akira Kurosawa. Projectarem THRONE OF BLOOD (1957) una adaptació del clàssic "Macbeth" de William Sheakspeare al Japó feudal del segle XVI.

Dimecres 11 projectem A SCENE AT THE SEA (1991) dirigida per un altre mestre, Takeshi Kitano. Tot i que de la seva filmografia sempre han destacat més els relats de yakuzas, en aquest cas Kitano s'atreveix amb una història d'un sordmut que descobreix que la seva gran passió és practicar el surf.

Dimecres 18, ara sí, projectem un film de yakuzas: BATTLES WITHOUT HONOR AND HUMANITY (1973, Kinji Fukasaku). Primera part de "Yakuza Papers", una de les sagues més famoses del cinema yakuza que mostra el Japó de postguerra i la lluita per controlar el mercat negre dels diferents clans yakuza.

Dimecres 25 acabem amb una bizarrada de sèrie Z: MUTANT GIRLS SQUAD (2010), dirigida a 6 mans per Noboru Iguchi, Yoshihiro Nishimura i Tak Sakaguchi. Cultivadors del cinema de gènere més gamberro japonès, ple d'idees delirants, acció impossible i gore que combinen sense complexes.