Vés al contingut
Imatge
Smart date range
Tipus d'activitat
Activitats
Espai
infrastructura
Projector y pantalla
Ordinador per projectar
Equip de so per a música en viu
Cuina

[Videodrome] Cicle de pel·lícules prohibides

Enviat per guille el

Cos

VIDEODROME RETURNS!

#PelisProhibides

Què tal l'estiu videodromers? Bé? Malament? Regular?

Vine dimecres que ve a la sessió inaugural de la nova temporada de Videodrome i ens ho expliques!

Tornem molt forts amb un cicle de PEL·LÍCULES PROHIBIDES on farem un petit tast d'alguns films censurats o marginats que han arribat a prohibir en alguns països en els seus moments de producció o estrena. No ens passarem, però hi haurà de tot, des de clàssics innegables fins films de culte més foscos i provocadors.

Arranquem com sempre a l'Ateneu Candela cada dimecres a les 21:30 h. on podreu sopar, beure i gaudir de la programació que us proposem. Us esperem!

Dimecres 7 inaugurem amb la projecció d'una de les grans obres dels comediants britànics Monty Python, la seva llegendària LIFE OF BRIAN (1979, Terry Jones). Una paròdia de l'adveniment de Jesucrist i dels grups de resistència civils dels anys 70. El film va generar molta controvèrsia entre els grups conservadors ultracatòlics i la seva estrena va ser prohibida a Irlanda i Noruega. Aquest fet va fer molta gràcia als suecs i ho van fer servir per promocionar el film dient "Tan divertida que l'han prohibit a Noruega!" Un mega-clàssic.

Dimecres 14 projectarem la japonesa EL IMPERIO DE LOS SENTIDOS (Ai No Kôrida) (1976, Nagisa Oshima), coproducció francesa-japonesa d'un dels "enfants terribles" del japó dels '70. Una pel·lícula sobre un romanç autodestructiu, amb un alt contingut eròtic que va fer que a Japó es prohibís la seva estrena en sales comercials, censura que encara dura i només s'ha projectat amb les escenes eròtiques tallades.

Dimecres 21 torna Luis Buñuel a Videodrome amb un dels seus grans films, LE CHARME DISCRET DE LA BOURGEOISIE (1972). Com quasi tota l'obra de Buñuel, a Espanya la van censurar directament des de la seva producció, així que Buñuel va anar a França a rodar aquesta divertida sàtira surrealista sobre la burgesia.

Finalment dimecres 28 acabem amb THE HUMAN CENTIPEDE (2009), primera part de la repulsiva (i divertida) trilogia de Tom Six, obra de culte, marginada i també inèdita al nostre país. Tot i que la segona part de la trilogia ha sigut la més controvertida, nosaltres us proposem que comenceu amb aquesta primera part, que no és tan forta, i té bastanta conya. Que no sabeu de què va? Doncs sobre un "mad doctor" que vol crear un centpeus humà unint diferents persones a través de la boca i el cul...