Vés al contingut
Imatge
Smart date range
Tipus d'activitat
En moviment
Activitats
Espai
infrastructura
Microfonia i/o audio sense mesclar
Tècnic de so

[14 aniversari] Concert de rumba: MICU bandaband

Enviat per guille el

Cos

P { margin-bottom: 0.21cm; }

22.30h Conert de MICU bandaband (Rumba):

Miquel Rodergas “Micu”, líder del grup de Rumba Catalana Meztuca, va donar-se a conèixer com a cantautor rumbero a principis del 2005 amb un repertori que combinava cançons pròpies i també versions de grans artistes del gènere com Gato Pérez, Gipsy Kings o el Pescaílla. En petits bars de la ciutat de Barcelona, en solitari o acompanyat dels seus fidels percussionistes Pablo i Toni, comença a presentar la seva proposta de cançó d’autor intimista i alhora festiva pel contrapunt que suposa l’acompanyament de la guitarra ventilador.

L’any 2007 grava i treu a la llum de manera absolutament artesanal la seva primera “demo” amb 5 temes: “Rumbautor”. Amb una instrumentació bàsica (guitarra, baix i palmes) el Micu vol expressar la seva cançó a través de l’essència de la rumba i la força de la seva guitarra flamenca i rumbera. Als crèdits de “Rumbautor” hi figura Quim Ramos (Triando), guitarrista de solvència contrastada que en aquesta ocasió pren el baix elèctric i l’acompanya des d’aleshores en algunes actuacions en directe.

El projecte es consolida de manera decisiva durant el viatge que realitzen tots quatre músics a Lituània l’estiu del 2008 per fer el concert d’obertura del Primer Festival de Flamenc de Vilnius, el 24 de juny. L’endemà viatgen a la ciutat de Kaunas, on realitzen un altre recital, aquest cop al Teatre “Ramibè”. L’èxit absolut d’ambdós concerts, així com la bona sintonia que regna entre els quatre amics durant tot el viatge, marcarà l’inici de Micu com a banda.

A finals del 2009 la banda grava el seu primer EP “Micu” de 5 temes als Estudis Miau, coproduït per Miquel Rodergas i Pau Vallvé (Estanislau Verdet, Ü_ma). Amb aquest EP el projecte Micu intenta donar una clau de volta a la seva manera d’entendre la rumba catalana amb la incorporació d’elements de l’electrònica però mantenint l’essència i la personalitat de la seva guitarra ventilador.

Miquel Rodergas, “​MICU​" presenta "bandaband" d​el seu segon treball discogràfic pel qual ha comptat amb la producció de Jack Tarradellas (​Gipsy, Rumbamazhiga, Lady Chakataga​) i que ha editat Kasba Music.

Donant un gir molt pronunciat al que venia fent fins ara, en aquest nou treball pren el protagonisme principal el tractament individual de les cançons que han crescut sobre ritmes com el rock, el funk o fins i tot el jazz, mantenint sempre la presència de la rumba però deixant­-la en un segon terme, de manera molt més subtil que com fins ara. Aquest tractament individualitzat de les obres fa que en conjunt podem parlar d’un treball proper a la cançó d’autor. Com sempre Micu ha treballat molt les lletres i cada cançó té una història darrera, moltes d’aquestes històries dedicades a persones i / o moments que l’han marcat a ell mateix. Per fer­ho ha reunit una banda de luxe amb el bateria i el baixista del grup Se atomenta una vecina (Jordi Herreros i Enric Gómez), el guitarra elèctrica Quim Ramos i dos “palmeros” coristes (Alba Bioque i el mateix Jack Tarradellas) així com un reguitzell d’artistes col∙laboradors dels quals destaquen la cantant Beth Rodergas, el guitarrista Muchacho Serviole (Troba Kung Fú, Sobrinos etc.) i els artistes Jonatan Ximenis (​La Arrels de Gràcia​), Yumitus del Pichón (Estrelles de Gràcia), Chiqui Amaya etc.

El directe promet ser atòmic doncs a part dels temes nous la banda interpretarà exits de bandes com Metallica, Depeche Mode, Bob Marley, Rolling Stones etc. passant­los pel filtre diguem­ne...metalrumbafunk!