Vés al contingut
Imatge
Smart date range
Tipus d'activitat
Activitats
Trobades i assambleas
Espai
infrastructura
Projector y pantalla
Ordinador per projectar
Microfonia i/o audio sense mesclar

[Videodrome Cinema] Cicle Femme Cinema

Enviat per guille el

Cos

Aquest mes de Maig tenim de convidades especials al col·lectiu "Guerrilla de cossos" que ens han ajudat a impulsar aquest cicle dedicat a les dones. No serà un cicle de temàtica feminista però sí que la dona serà l'absoluta protagonista darrere i davant de les càmeres. Doncs ens acostarem a 4 films dirigits i protagonitzats per dones, però com sempre aquests films seran de diverses temàtiques i gèneres.

Dimecres 6 començarem amb TANK GIRL (1995) dirigida per la directora nordamericana Rachel Talalay. Un popurri de ciència ficció, futur postapocalíptic i comèdia. Adaptació d'un còmic del mateix nom protagonitzat per una heroïna molt particular.

Dimecres 13 projectarem XXY (2007) de la directora argentina Lucía Puenzo, inquietant drama sobre un adolescent que viu aïllada del món en una cabanya prop del mar junt amb els seus pares, que pretenen que la seva filla creixi lliure de qualsevol prejudici fins que arribi el moment de decidir quin camí vol seguir.

Dimecres 20 projectarem la comèdia experimental LAS MARGARITAS (1966) dirigida per la directora txeca Vera Chytilová, un dels noms claus del moviment cinematogràfic de la "Nova onada txecoslovaca", un film surrealista protagonitzada per dues noies joves que s'enfronten a un món absurd convertint-lo en el seu particular pati recreatiu.

Finalment Dimecres 27 acabarem amb SIN TECHO NI LEY (1985), un film dirigit per la directora francesa de llarg trajectòria i prestigi Agnès Varda. Film guanyador del lleó d'or al festival de Venècia, on seguirem a una adolescent errant durant els seus últims mesos de vida.