Inauguració exposició de gravats
Avui inaugurem una petita però genial exposició a la cafeteria del nostre centre social: el Cafè del Candela.
Ens fa il·lusió perquè es tracta d'un artista que s'ha acostat a nosaltres per exposar el seu laboriós i genial art, i també perquè fa temps que teníem ganes d'oferir l'espai de la cafeteria per a exposar projectes artístics i, aquesta és la primera exposició que enceta aquest desig.
A les 18h inaugurarem entre amigues l'exposició de gravats d'en Santi Llorens i Bosch. Hi esteu totes convidades! I a partir d'avui podeu venir qualsevol dia que l'Ateneu Candela estigui obert, a veure la exposició!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Santi Llorens i Bosch , (Lleida 1950)
Gravat, artesania anacrònica:
La imatge acompanya a l'home des del principi dels temps vinculada a la representació del misteri, de la interpretació gràfica del món, del passat, del present i del futur, utilitzada per les minories per controlar i dominar els súbdits.
El gravat neix en el segle XV i representa la democratització de les imatges, i la possibilitat de divulgar de forma massiva, fets i pensaments. Posteriorment,s'integra dintre de la impremta com l'eina més potent de comunicació durant uns quants segles.
S'inicía al gremi de joiers, i es constitueix en una veritable indústria, ja que agrupava en un mateix taller, diversos llocs de treball especialitzat. El factor temps era bàsic en el procés de creació, ja que un sol gravat volia dir moltes hores de treball, fins i tot dies.
Avui l'imatge es capta i es recrea de forma immediata, en el món actual el valor del temps és la vara de mesurar l'activitat humana, és per això que fer gravat avui és un art anacrònic.