Pasar al contenido principal
Imatge

8/2 - 19h: Gobernar la crisis de los refugiados

Enviado por hub el

Cos

El proper dimarts 8 de febrer a les 19h, la Llibreria Synusia i Traficantes de sueños us conviden a un debat obert amb Miguel Mellino al voltant del llibre Gobernar la crisis de los refugiados. Soberanismo, neoliberalismo, racismo y acogida en Europa, editat per les companyes de Traficantes de sueños.

Trobareu més informació d'aquesta gira en aquest enllaç: https://traficantes.net/noticias-editorial-gobernar-la-crisis-de-los-re…

Repensar el paper del racisme als dispositius de govern de la Unió Europea, tant en la seva expressió neoliberal més progressista com en la seva forma sobiranista i reaccionària. Ambdues es presenten com dues formes diferents de «governar la crisi». No obstant això, més enllà de les diferències de to, gestió i receptes econòmiques, aquestes dues alternatives estan vinculades perquè situen al centre de la seva proposta política la promesa d'una administració cada vegada més excloent, selectiva, racista i policial de l'estatut de la ciutadania moderna.

En aquesta trobada amb l'autor, debatrem sobre la centralitat de la raça en la constitució material d'Europa. Sobre la crisi dels refugiats com a expressió de la pròpia crisi europea, del seu model econòmic i polític, dels seus consensos socials i la seva autopercepció com a far moral. Sobre les lògiques de la questió securitària i humanitària com a manera de governar la crisi dels refugiats i les migracions, així com el seu impacte en els sistemes d'acollida. Sobre la importància de pensar i combatre el racisme si volem construir organitzacions polítiques de futur realment transformadores.

"Debería ser evidente que este nuevo ciclo reaccionario, y los retos que supone, no pueden afrontarse sin situarlo en una perspectiva histórica correcta. La historia reciente muestra que, ante el avance de las formaciones políticas reaccionarias, a la izquierda global de poco le ha servido clamar contra el riesgo fascista, o refugiarse en el calor de sus propias convicciones éticas y aferrarse a la defensa de lo mínimo defendible. En lo que a nosotros respecta, queremos decirlo con las palabras de nuestro texto, no puede haber una práctica política antirracista que funcione como el eje de un movimiento más amplio de recomposición sin una reflexión sobre el racismo de más largo aliento y, sobre todo, menos «complaciente» con respecto de los objetivos políticos más inmediatos. Así como no puede existir un movimiento real de recomposición que no coloque en el centro al antirracismo como práctica teórica y política"

El gobierno de la crisis bajo el prisma de la raza. Gobernar la crisis de los refugiados | Miguel Mellino