Skip to main content
Imatge
Smart date range
Tipus d'activitat
En moviment
Activitats
infrastructura
Microfonia i/o audio sense mesclar

[Conversa] Co-pensar els assumptes comúns des de l'economia feminista

Submitted by guille on

Cos

EL DISSABTE 26 de NOVEMBRE a les 12h, dins el cicle de converses "Co-pensar els assumptes comuns| Converses amb pensadores" us convidem a una conversa amb SANDRA EZQUERRA per pensar el comú, els assumptes comuns des de la economia feminista, és a dir des de la teoria i les pràctiques que contemplan dimensions que una economia crítica i feminista posa al centre (la reproducció social, el treball doméstic, mesures de “transversalitat” del gènere i de cures que dota de recursos a la producció social i garanteix la sostenibilitat de la vida).

Co-pensar els assumptes comuns és un Cicle de converses obert amb diverses pensadores. Obrir un diàleg de i des del comú com a terreny per pensar aquelles maneres de relacionar-nos, establir vincles, de producció, reproducció i de sostenibilitat de la vida. Pensar el comú des de claus que permetin dimensionar la possibilitat i el sentit de lluitar per garantir drets, processos, espais i recursos que garanteixin la vida.

Sandra Ezquerra | Activista social (una de les persones que ha organitzat el Congrés d’Economia Feminista), professora de Sociologia a la Universitat de Vic (llicenciada en Història i en Antropologia per la Universitat de Barcelona i Doctora en Sociologia per la University of Oregon) i investigadora (a l'Àrea d'Inclusió Social i Ciutadania de l'IGOP| UAB) . Ha realitzat estades de recerca a Berkeley (Estats Units) i a Manila (Filipines). Els seus principals camps de recerca són les polítiques socials, laborals i d'immigració, així com l'impacte que aquestes tenen en diferents col·lectius socials. Particularment, ha posat especial èmfasi en l'estudi de polítiques des d'una perspectiva de gènere. Ha publicat, en els darrers anys, diversos articles sobre aquestes temàtiques als Estats Units, a Filipines i a l'Estat Espanyol.