Skip to main content
Imatge
Smart date range
Tipus d'activitat
Activitats
Espai
infrastructura
Projector y pantalla
Ordinador per projectar
Microfonia i/o audio sense mesclar

La XIP presenta el llibre Programari lliure i de codi obert – Societat lliure i govern obert

Submitted by Q on

Cos

La XIP presenta el llibre: Programari lliure i de codi obert – Societat lliure i govern obert.

24 articles escrits per experts de diferents camps que ens donen una visió de 360 graus sobre què és en realitat el programari lliure i de codi obert (Free and Open Source Software, FOSS) i  com avui en dia està transformant el nostre món i apoderant-nos com a individus, com a col·lectius i com a societat.

Dins el nou i emergent ecosistema de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), el programari lliure ha trobat les condicions ideals per desenvolupar-se ràpidament i assolir la maduresa. Sense que ens n’haguem adonat, el FOSS ha arribat a nosaltres: al nostre telèfon mòbil, donant-nos serveis al núvol o com a motor dels servidors que possibiliten el web. Mentrestant, la majoria de nosaltres poc o res en sabem d’ell o seguim ancorats en el clixé de fa 20 anys: programadors barbuts picant coses incomprensibles, “gratis però poc usable”, coses de techies…. Programadors, col·lectius, organitzacions, petites i grans empreses i administracions d’arreu del món han trobat en el FOSS la base que els permet desenvolupar, sense haver de partir de zero, les seves aplicacions. A més, han entès que obrir el codi que ells mateixos generen repercuteix en el benefici propi i del conjunt de la societat.

Us convidem al Ateneu Candela a una tertúlia amb impulsors de la iniciativa, autors d'articles i convidats de la comunitat terrassenca del codi i coneixement obert :)