Skip to main content
Imatge

[Aniversari] 15è Aniversari de l'Ateneu Candela

Submitted by guille on

Cos

A les ciutats hi ha espais que mou la mateixa gent, amb autonomia, i que escapen tant de les lògiques institucionals com de les de mercat. Espais que són lloc de trobada i de vida de persones, i de projectes col·lectius per a la conquesta de nous drets socials. N'hi ha milers.

L'Ateneu Candela és el centre social que hem construït amb les nostres mans, un munt de gent. Dia a dia. I el que queda: perquè està més viu que mai!

Aquest projecte de centre social ciutadà i obert existeix gràcies al "Candela antic" del c/ de la Rutlla, i a l'actual, una antiga fàbrica tèxtil rehabilitada col·lectivament. L'Ateneu Candela són totes les iniciatives, persones, col·lectius i moments viscuts durant tot el seu recorregut; i el centre social actual, amb tota la seva gent: El Cafè del Candela, la llibreria Synusia, Communia, Videodröme, la Coope del Candela i un munt de gent participant en multitud d'iniciatives. Tots els grups que es troben al centre social. Aquest centre social el fa la programació cultural activa que acull, la gent que la produeix, les artistes que venen i les persones que la gaudeixen: teatre, poesia, cinema, música, presentacions de llibres, etc. Els sociXs que el fan sostenible i donen suport a la seva continuïtat. La xarxa d'espais i projectes germanes, com La Casa Invisible a Màlaga, La Pantera Rosa a Saragossa, Katakrak a Pamplona, ​​El Patio Maravillas, la Villana i Traficantes de Sueños a Madrid, Electrodoméstica i la Hidra Cooperativa a Barcelona i molts altres.

Aquest 2016 fem 15 anys! Ja és aquí el 15è ANIVERSARI! Això s'ha de celebrar amb alegria i plegades. Amb tota la ciutat i tota la gent del centre social.

Hem preparat un programa d'activitats genial del 15è Aniversari els propers dies 17 i 18 de juny! Com veureu hi ha un munt de coses: hi esteu totes convidades! :)

** Les que volgueu venir al dinar de l'aniversari el dissabte 18 de juny heu de comprar els tiquet-dinar al Cafè del Candela! Els sociXs els convidem, però cal confirmar via e-mail o a la cafeteria.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

PROGRAMA:

Divendres 17:

Al Ateneu Candela:

19.30h Xerrada: "Centres socials al 2016. Autonomia política, xarxes i producció comuna". Dialeg-conversa amb diferents experiencies de centres i espais socials.
 
22h Videomapping "Candela 15". Recorregut videografic interactiu per 15 anys d'historia del centre social.
 
Dissabte 18
 
Al pati de l'Ateneu Candela:
 
13h Vermut + 14h Dinar del 15 Aniversari (** 12 eur ticket-dinar, venta al Cafè del Candela / Socixs gratuït)
De 16 a 18h: Tallers i conte infantil "L'animal més gran del món, tallers i conte infantil" (a carrec de: Crisspeta)
 
Al vespre, al carrer Montserrat (davant de l'Ateneu):
 
Musica a la fresca
19.30h Dj Original Soul Boy
21h La Flör del Otrö (mestissatge urbà)
22h Yacine & The Oriental Groove (músiques del sud, ex Cheb Balowsky)
 
* Per sopar "Foodtrucks" (street food) amb "Barbacoa Chef" (frankfurts, coca escalivada & papas fritas) i "Las delicias" (empanadillas artesanales).