Skip to main content
Imatge

Carta al Diari de Terrassa: Sra Regidora Maruja Rambla rectifiqui

Submitted by guille on

Cos

Carta de queixa al Diari de Terrassa de la presidenta de la nostra entitat, per les paraules ofensives de la regidora Maruja Rambla en un Consell de la Gent Gran referides a la nostra entitat i demanat-li una rectificació pública.

SRA MARUJA RAMBLA RECTIFIQUI:

Amb aquest escrit volem protestar enèrgicament contra les paraules i l'actitud de la regidora de seguretat Maruja Rambla Amat, qui en el transcurs de l'últim Consell Municipal de la gent gran (02/03/2016), va fer afirmacions totalment fora de lloc, irresponsables i amb una clara intenció difamatòria contra la nostra entitat, l'Ateneu Candela.

Volem denunciar que durant la seva explicació sobre el pla director de la policia municipal, la Sra Rambla es va referir d'una manera totalment tendenciosa a una polèmica intervenció de la policia municipal contra la nostra entitat i persones que participaven en una activitat del centre social l'any 2013. En concret va fer afirmacions falses sobre uns fets que considerem molt greus, per justificar la seva decisió política de mantenir en actiu el grup de la policia implicat en aquests fets (el grup d'intervenció especial o GIE). En contra, per cert, del que deia el programa electoral amb el qual es va presentar a les eleccions.

Li volem recordar a la Sra Rambla que hi ha un procés judicial obert contra l'actuació de la policia municipal en relació a aquests fets i això mereix tot el respecte i prudència; especialment, per part d'una representat pública que, a més, és la responsable de la policia a la nostra ciutat. Li recordem sra regidora que el cas encara està en vies judicials, i que actualment hi ha un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. I de pas, li avancem que, quan s'esgoti la via judicial serà precís obrir la via administrativa, que va quedar aturada en interposar-se denuncia als jutjats per part dels ciutadans perjudicats (cops, hematomes i fins i tot una costella trencada) per aquella actuació policial totalment surrealista.

És inacceptable que per justificar les seves polítiques, una regidora utilitzi una entitat de la ciutat com a excusa i que manipuli l'explicació d'uns fets que actualment es troben en procés judicial. Cal recordar que l'Ajuntament ja va prendre mesures contra alguns dels agents policials que van participar en aquella intervenció a l'Ateneu Candela, que l'afer va generar tal alarma social que fins hi tot va intervenir l'Alcalde de la ciutat, el Sr. Jordi Ballart, i que el mateix intendent de la policia municipal va elaborar un informe on reconeixia que va ser desmesurada i les detencions innecessàries.

Tanmateix la Sra Rambla, que segurament no ha visitat mai el nostre centre social, no va preveure que al Consell de la Gent Gran hi participen socis de l'Ateneu Candela, que van haver d'escoltar com es difamava la seva entitat i que qui ho feia era una representat pública. Sra Rambla, deixi enrere els prejudicis i prengui consciència que l'Ateneu Candela el formen persones diverses. Com a regidora de l'Ajuntament hauria de saber que el nostre centre social té un llarg recorregut (enguany celebrarà el seu 15e aniversari), que organitza mes de 190 activitats culturals i socials anuals, que és un espai obert que acull un munt de projectes i grups ciutadans i per on cada setmana circulen més de 200 terrassenques.

Ens preocupa que aquesta actitud es pugui repetir en d'altres espais institucionals o de participació de Terrassa. Desitgem que no sigui així i que tan sols es tracti de quelcom aïllat. Considerem que els representats públics de la nostra ciutat ho han de ser per a tothom, i no poden faltar el respecte als ciutadans ni al teixit associatiu de la ciutat en el seu exercici del càrrec, encara que els hi convingui. Si la Sra Rambla té opinions poc favorables a la nostra entitat, que les guardi per al seu àmbit privat i sobretot que no falti el respecte als nostres socis i i sòcies, ni a cap altre entitat de la ciutat, quan exerceixi el càrrec de regidora.

Es per això que demanem una rectificació pública per part de la regidora de seguretat, i exigim garanties de que no s'utilitzin ni es malmetin mai més les entitats de la ciutat per justificar decisions polítiques.

Ni la ciutat, ni les entitats de Terrassa s'ho mereixen.

Ateneu Candela