Skip to main content
Imatge

Participants a la Marxa per la Llibertat de Gaza queden retinguts a Egipte.

Submitted by potxo on

Cos

La Marxa per la Llibertat de Gaza anuncia que no es dissoldrà fins que pugui entrat a la franja de Gaza, El gruix d’activistes de la Marxa per la Llibertat de Gaza es troba en aquests moments (17:24 hora catalana), a la plaça Wall Trade Center del Caire, davant de la seu de Nacions Unides de la capital egipcia. La concentració reuneix més de 500 persones de 23 nacionalitats diferents, entre les quals 10 membres de la Delegació catalana de la Marxa. Els manifestants han declarat que no es dissoldran fins que el govern egipci obri la frontera de Rafah per deixar pas a la Marxa i el comboi de medicaments i altres productes de primera necessitat adreçats a la població civil palestina. No obstant això les autoritats egípcies segueixen bloquejant l’accés de Rafah a la Franja de Gaza.

 Heidy Epstein i l’activista catalana Teresa Sala inicien una vaga de fam a El Caire

Entre els concentrats davant de l’edifici de Nacions Unides de El Caire hi ha la reconeguda activista jueva i supervivent de l’holocaust, Heidy Epstein, que ha iniciat aquest matí una vaga de fam indefinida a la qual s’ha afegit la catalana de 63 anys Teresa Sala, membre de la Plataforma Aturem la Guerra. L’objectiu de les vaguistes és incrementar la pressió al govern egipci i als governs de la Comunitat Internacional perquè la Marxa pugui accedir a la Franja de Gaza.

Altres grups es troben a la ciutat de Al-Arish, a 50 km de Rafah. Katjuscia ens ha informat a través de conexió telefònica sobre els actes que han dut a terme a la ciutat de Al-Arish, destaca el contacte i la solidaritat d'alguns egipcis que malgrat les amenaces de repressió han participat conjuntament en alguns actes i concentracions a la ciutat. Katjuscia es mostra optimista davant la possibilitat de que diversos grups de persones vagin arribant a al-Arish i així aconsegueixin negociar una concentració davant la frontera de Rafah. Podeu sentir l'entrevista que s'ha realizat des del programa Palestina, ahir, avui i demà de postscriptumradio aquí.

També podeu sentir la veu d'altres participants de la Marxa a entrevistes a altres mitjans aquí.

La societat civil catalana dóna suport a la Marxa per la Llibertat

Una trentena d’organitzacions i diversos partits polítics catalans, així com una cinquantena d'intel·lectuals, diputats i artistes catalans han presentat un Manifest de suport a la Marxa per la Llibertat de Gaza.

A Terrassa diferents entitats han convocat una concentració de solidaritat amb Palestina el Dissabte 2 de gener a les 19h, per recordar les víctimes dels atacs d'ara fa un any, per donar suport a la Marxa per la Llibertat de Gaza,  i per demanar la fi de les relacions amb l'estat d'Israel i tot el suport a la campanya de boicot, sancions i desinversions, per posar fi a la neteja ètnica a Palestina.