Vés al contingut
Imatge
Smart date range
Tipus d'activitat
Activitats
Espai
infrastructura
Projector y pantalla
Ordinador per projectar
Microfonia i/o audio sense mesclar

[Formació] 5º sesión #CódigoGallardón: "El meu dret a decidir (drets sexuals i reproductius)"

Enviat per alxu el

Cos

El dijous 15 de maig a las 19:00h a l'Ateneu Candela (C/Montserrat 136) us convidem a participar de El meu dret a decidir (drets sexuals i reproductivs), CINQUENA SESSIÓ del curs #CódigoGallardón.

Introdueix: Montse Pineda Lorenzo (Coordinadora Incidència política de Creació Positiva i membre de Campanya pel dret Avortament lliure i gratuït).

La sessió El meu dret a decidir (drets sexuals i reproductius)  sorgeix enmig de l'aprovació de l'avantprojecte de reforma de la Llei Orgànica del 3 de març del 2010 de "Salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs". No deixen de sorgir veus sobre els passos enrrere que comportarà la proposta nova Llei Orgànica de "Protecció de la Vida del Concebut i els drets de la dona Embarassada", pel què fa als drets de les dones.

La nova norma situa el focus en el no nascut. El ministre ho ha deixat meridianament clar en la presentació de l'avantprojecte: "El que no podem és fer dependre la vida del 'nascituru' de la voluntat de la dona". Gallardón ja ha manifestat en diverses ocasions que amb la seva reforma pretén tornar a la doctrina que va emetre el Tribunal Constitucional a principis dels 80, i per tant a una llei semblant a la de llavors, basada en una política de supòsits i no de terminis. Encara més dura que aquella, aquesta llei permetria avortar només en dos supòsits: violació i risc per a la salut de la dona. Alhora, impossibilita el dret a l'avortament un cop passades les 22 setmanes de gestació, convertint-se en obligatori provocar el part de forma anticipada. Entre altres canvis hi ha el que fa a les menors d'edat, que es veuran obligades a comunicar la seva decisió als seus pares per a qualsevol tipus d'intervenció, en cas que es contempli en els supòsits.

Davant d'aquestes mesures, ens plantegem, d'una banda poder fer una radiografia àmplia del que suposaria la reforma; de l’altra, un recorregut per les diferents modificacions que ha suposat en matèria de drets la legislació del dret a l'avortament a l'estat espanyol. I per tancar, recollir aquelles iniciatives que col·lectivament exigeixen educació sexual per decidir, opció a anticonceptius per no avortar, dret a avortar per no morir.

Més informació sobre el curs: a través del formulari de contacte de la web, via mail a info@synusia.cc o a la Llibreria Synusia.